Eilen kokeilin leipoa siemenistä ja kastanjajauhoista näkkäriä. Tykkäsimme tästä leivästä.
Tykötarpeet;
3 munaa
1 dl kastanjajauhoa
1,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 tl psylliumia
ripsaus ruususuolaa
Toimintaohje;
Lämmitä uuni 150 asteiseksi.
Sekoitetaan kaikki ainekset kulhossa ja levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ohueksi levyksi. Nyt kannattaa jo piirtää ristikkoa näkkäripalojen kokoisiksi ruuduiksi. Piirros vähän siitä leviää, mutta siemenet jäävät jo oikeille paikoilleen.
Näkkärilevy paistui rapeaksi minun uunissani 30 minuutissa. Palaset kannattaa irroitella lämpimästä ja taipuisasta levystä. Yritin ensin tehdä jakoa pitsaleikkurilla, mutta lopulta leikkasin palat kuivumaan ja jäähtymään tukevilla taloussaksilla.
Näkkäri on mukava välipala ja mieluisaa vaihtelua siemensämpylöille.
Kuulostaapa hyvältä ohjeelta ! Kiitos Unelma:)
VastaaPoistaMistä sinä ammennat tämän valtavan ideapaljouden? Kastanjajauhot esim. En ole koskaan kuullutkaan! Naminäkkäräiltä näyttää.
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistanäkkäri on vaihteeksi hyvää. :-)
anja,
Hakaniemen hallista ostin kastanjajauhoja. Kyselemällä asiantuntijoilta saa hyviä vinkkejä.
Pähkinäinen kastanjajauho on mukavaa viljattomalle leipurille.