.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 31. lokakuuta 2011

Halloweenin aikaan.


Kurpitsasta voi tehdä muutakin kuin lyhtyjä. En opasta nyt lyhtyjen koverrusta (sen tekee Google avaussivullaan ;-) ), mutta hyvää kurpitsasalaattia näillä ohjeillani syntyy.


Perinteinen kurpitsasalaatti.

Ainekset:


2 l kurpitsan kuutioita
4 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
500 g sokeria
10 mausteneilikkaa
1 kanelitanko
1 muskottikukka
oksa tuoretta persiljaa


Vesi, etikka ja sokeri keitetään kiehuvaksi ja siihen lisätään nyyttiin sidotut mausteet ja kurpitsakuutiot. Keitetään kohtalaisella lämmöllä kurpitsapalat läpikuultavan näköisiksi. Jäähdytetään vähän ja poistetaan maustenyytti.

Salaatti tölkitetään puhtaisiin lasitölkkeihin.

Tuota kurpitsapikkelsiä valmistin muutoin samalla ohjeella, mutta lisäsin puolikkaan paprikaa ja kohtuullisesti chilipaprikaa. Suikaloin kurpitsan yleiskoneen avulla.

Tämän kurpitsasalaatin reseptin ikää en tiedä, mutta minä olen tätä valmistanut yli puoli vuosisataa. Viime vuosina olen hieman vähentänyt sokerin ja etikan määriä, koska nykyään on tasaisen kylmät säilytystilat melkein jokaisessa kodissa.






3 kommenttia:

  1. Anna,

    Tervetuloa lukijaksi uuteen blogiini.

    VastaaPoista
  2. Kurpitsasalaati on maukasta itsekin tei,kyllä noita kurpitsoja on kaiken värisiä ja kokosia<3

    VastaaPoista
  3. ritva,
    kurpitsapikkeli kelpaa nuorisollekin hampurilaisten mausteeksi.

    VastaaPoista