.
Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.
sunnuntai 2. lokakuuta 2011
Savulohilaatikko
200 g savulohta
500-600 g sekavihanneksia
4 munaa
1 dl juustoraastetta
3 dl kermaa
Öljyttyyn vuokaan pilkotaan vihannekset ja lohipalat. Tässä laatikossa on porkkanaa, vihreää papua, naurista, sipulia, purjoa ja pinaattia. Talvella voi käyttää pakastettuja sekavihanneksia.
Vispaa kerman joukkoon munat ja juustoraaste. Seos kaadetaan kasvisten päälle ja vuoka uuniin 225 astetta, noin 35 min. Haarukalla voi kokeilla porkkanan kypsyyttä. Suolaa en lisännyt, koska kalassa sitä tuntui olevan tarpeeksi.
Tämä ruoka ehkä sopisi karppaajillekin.
Kalavuoka ei kaipaa mitään perunaa tai riisiä lisukkeeksi. Salaatti, punajuurilohkot, puoli tomaattia ja pari lusikallista hapankaalia riittivät hyvin minulle. Taatalla oli myös voileipää ja maitoa. Minulla on lasi piimää, johon lisäsin lusikallisen pellavansiemeniä.
Lohivuoan perusreseptin sain Kokkolasta.
Nuo syksyiset pöytätabletit löysin Austinista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tervetuloa lukijaksi, maiju. :-)
VastaaPoistaHyvää ja kevyttä<3
VastaaPoistaMukavaa sunnuntai-iltaa sinulle, Unelma<3
Nami nami nyt kyllä tuli nälkä!
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistatämä onkin aika hyvä ruoka. Paljon vaihtelumahdollisuuksiakin, kun pilkkoo erilaisia kasviksia.
Tämä on taas hyvä sellaiseksi "kaapista löytyy" ruoaksi.