Umpioituja omenanlohkoja
1 kiivi
kermavaahtoa
stevian lehti
nonparelleja tai pähkinärouhetta
Omenanlohkojen umpioiminen on helppoa ja omput säilyvät raikkaana kylmässä säilytettynä. Tämäkin omenatölkki on vuoden 2010 satoa, viime syksynä meille ei tullut yhden yhtäkään omenaa omiin puihin. Meillä on kummalliset omenapuut, kukkivat vain joka toinen vuosi.
Tein näin;
Pilkoin pestyt omenat viipaleiksi, poistin siemenkodat ja siemenet, kuoret jätin, koska niissä on paljon kuitua. Omenamme ovat luomua, mitään torjunta-aineita ei ole käytetty.
Valitsin puhtaat lasitölkit, tarkistin kannet, niiden pitää olla täysin ehjät.
Omenalohkot ladoin tölkkeihin ja kaadoin kuumaa sokerivettä ihan piripintaan asti. Kannet välittömästi tukevasti kiinni. Varmistin umpioitumisen vielä keittämällä tölkkejä isossa vesikattilassa.
Tuo kelpaisi minullekin just nyt,nami:)
VastaaPoistaNyt onkin mennyt vain jälkiruokien kuvaamiseksi tämä blogi. Päivälläkin on niin pimeää, että kunnon kuvia on hankalaa saada. Odotellaan keväisiä aurinkoisia päiviä.
PoistaNämähän ON kunnon kuvia, ja herkullinen kuva onkin :P
VastaaPoistaKiitos kommentista.
Poista