.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Mousse au chocolat

.
Suklaamousse on sellainen jälkiruoka, jota minun on yleensä melko mahdotonta vastustaa. Uuden vuoden kunniaksi teki mieli valmistaa jotain oikein hyvää.

Olen joskus viisi tai kuusi vuotta sitten ostanut kivan kirjan "Ranskattaret eivät liho". Halusin vähän raottaa tuota salaisuuksien verhoa, miten he todellakin sen tekevät.

Mireille Guiliano on mainio kirjoittaja ja siinä tarinoiden ohessa hän antaa myös hyviä ja järkeviä ruokaohjeita.

Lainaan nyt tämän ihanan herkun ohjeen ( sivulta 200) tänne viljattomaan G- ruokien blogiini, täältä sen löydän sitten itsekin helpommin, kun hillitön makeannälkä joskus yllättää.

Ainekset:

125 g tummaa suklaata (mieluummin 80% kaakaota, sokeritonta)
1 rkl sokeria (korvasin stevialla osan)
3 munan keltuaista
5 munan valkuaista (ylimääräiset keltuaiset laitoin siemensämpylöihin)


1. Sulata sulkaa vesihauteessa keskilämmöllä.

2. Nosta suklaa pois liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita HYVIN ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti suklaaseen, sekoita tasaiseksi.

4. Kaada seos tarjoiluastiaan, peitä muovikelmulla ja jätä yöksi jääkaappiin.


Kokeilin kumpaan jälkiruokamaljaan mousse paremmin sopii, luulasiin vai vanhaan Wiialan ruiskaunokkiskooliin. Uskoisin, että molemmista maistuu yhtä hyvältä.

Koristeena olen käyttänyt muutamaa tyrnimarjaa, stevianlehteä ja iin pisteenä After Eight suklaapala.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Suklaamoussea ei voi vastustaa.. Tämä ohjeesi on niin hyvä että "pakko" tehdä loppiaiseksi.
    Voi miten kaunis astia sinulla!

    VastaaPoista
  2. Enpä ole koskaan tehnyt suklaamoussea. Jostakin syystä olen sen aina laivallakin jättänyt väliin, vaikka prinssipuoliso siitä kovasti on nauttinut. Nyt taidan kokeilla ohjettasi ja kuvittelen, miltä se maistuisi pakasteesta sulatettujen vadelmien kanssa. Nam.

    VastaaPoista
  3. Minttuli,
    siinä keltuaisten sekoittamisen kanssa kannattaa olla vikkelä, että suklaa ei paakkuunnu. Tosin eihän se haittaa vaikka suklaa paloina moussessa tuntuisikin sen jääkaapissa olon jälkeen.

    anja,
    tämä on hyvä ja vähäkalorinen resepti. Kannattaa kokeilla.

    Yaelian,
    namia oli.

    VastaaPoista