.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Varsinainen karppiaamiainen


Yhden lätyn pannulla paistettu kananmuna ja rapeaa pekonia. Vedellä laimennettua omenamehua ja Rooibos teetä siemensämpylän kanssa.

Joskus seitsemänkymmenluvun lopussa oli muodissa juoda Masai-teetä, minäkin sitä silloin ostin luontaistuotekaupasta. Tee oli mukavaa iltajuomista, ei vienyt unia. Nyt ostin tuota Rooibossia ja huomasin löytäneeni vanhan tutun, miksi ihmeessä sen nimi on muutettu?

"Oppia ikä kaikki", sanoo vanhakansa. Jouluna sen taas huomasin, kun veljeni ranskalainen vävypoika paistoi meille aamulla pekonia.

Nelosella aloitetaan, pannu ei siis olekaan kuuma, ei siis ensitöiksi mitään voiklönttiä lohkaista pannulle sihisemään. Ensimmäisten viipaleiden rasva riittää yksinään, seuraavat viipaleet voikin sitten jo kärtsätä kuumemmalla lämmöllä.

Olen aina luullut, että pannun on oltava tulinen pätsi heti ensimmäisille pekoniviipaleille, ehkä mielikuvani on kotoisin niiltä antiikkisilta valurautapannun ajoilta.

Jos nyt ihan rehellinen olen, niin vakaa mielipiteeni on, että oikea aito läskisoosi syntyy vain valurautapannulla. :-)
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. En ole läskisoosia syönyt ainakaan pariin vuosikymmeneen, voi olla enemmänkin.;) Ja juuri sen teosta sain talouskoulussa ruuanvalmistuksesta ysin...Niin ne ajat ovat muuttuneet.;D

  Tuo rasvainen ruoka ei ole diabetikoille hyväksi (näin on valistettu).

  Mutta upeita ruokia sinä valmistat, Unelma.<3

  Oikein antoisaa vuoden 2012 alkua sinulle!<3

  VastaaPoista
 2. Tuo rooibos-tee on ihanaa. Tutustuin viime kesänä Suomessa Pirkka-merkkiseen Rooibos karpalo-kerma teehen. Sitä ostin nyt joulun allakin Suomessa käydessä monta pakettia. Aivan ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Aili-mummo,
  lääkäreiden sanaa on uskottava. Rasvaa en ole tietoisesti vältellyt, mutta sokeria yritän sydä mahdollisimman vähän.

  Hyvää vuoden alkua sinulle myös.

  Tuula,
  täytyykin tutkia tarkemmin noita Rooibos teepakkauksia.

  VastaaPoista