.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

perjantai 14. syyskuuta 2012

Hunajainen lohi salaattipedillä.





Vuokaaan:

Lohifilee
hunajaa
suolaa
sitruunapippuria

Aseta lohifilee vuokaan , voitele filee hunajalla, lisää mausteet. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min.


Lisukkeet:

sieniä
kirsikkatomaattia
punasipuli
vihreitä papuja
porkkanaa
salaattia

Keitä pavut ja porkkanat. Paista ryöpätyt sienet pannulla voissa, kanttarelleja ja tatteja ei tarvitse ryöpätä. Asettele kasvikset lautaselle.

Kastike:

0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl balsmiviinietikkaa
merisuolaa
pippuria

Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos salaatin päälle.

Leikkaa kypsä lohifilee annospaloiksi ja nosta lautaselle salaatin päälle.


Tämän ruokaohjeen sain hunajan tuottajalta, laitan sen blogiini talteen. Tätä ruokaa meillä tehdään toistekin. Hunajan myyjällä oli mukanaan mehiläisten toimintaa esittelevä "pesä". Siellä sitä hunajaherkkua valmistuu.

2 kommenttia:

  1. Nami, kiitos! En ole hunajaa loheen vielä kokeillutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään. Näyttää siltä, että hunaja sopii melkein kaikkiin ruokiin. :-) Kuinkahan kävisi hernekeiton? :-)

      Poista