.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Iloinen aamiainen ja mungpapupata

Tällä aamiaisella jaksaa pitkälle päivään. Siemensämpylä, mustaviinimarjamehua, juustoa, paprikaa, munaa, raejuustoa, salaattia ja iso muki vihreää teetä.


Mungpapuja, ameriikanpekoonia, porkkanaa, shilipaprikaa, sipulia, lehtikaalia ja kermaa. Siinä pata-ainekset. Lisukkeena etikkapunajuurta, hapankaalia ja salaattia.

Laitoin mungpavut jo eilen likoamaan, niihin ehti nousta jo pieniä idunalkuja, enemmän vitamiineja. Usein olemmekin syöneet mungpavut jo ituina, mutta nyt kokeilin pataruokaa. Keitin koko paketillisen kerralla ja myös pari porkkanaa siinä samalla. Loput kypsät mungpavut pakastan pieniin rasioihin, ovat sitten helppoja käyttää tuleviin keittoihin tai patoihin.

Pannulle voita tai öljyä ja puoli pakettia ameriikanpekonia ja yksi sipluttu sipuli ruskistetaan kevyesti. Kun sipuli näyttää kypsältä pilkotaan pataan porkkanat ja nostetaan varovasti kypsät mungpavut pataan. Lisätään kermaa tarpeen mukaan, n. 1 dl. Suolaakaan ei tarvittu, koska pekoni on jo suolaista.

Jos pitää tuhdista mausta, niin pataan voi lisätä mielimausteitaan. En lisännyt mitään mausteita koska halusin maistella mungpavun mietoa makua. Kasvisruokailijat jättävät pekonin pois ja lisäävät pataan tofua tai soijarouhetta.


2 kommenttia:

  1. Siemensämpyläsi näyttävät ihanilta,samoin kuin muukin ruoka tuossa lautasellasi.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    koskaan aikaisemmin en ole mungpapuja keittänyt. Nyt olen iloinen tästä kokeilusta, tällaista pataa meillä tehdään toistekin.

    VastaaPoista