.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Kikhernepihvit




Ainekset

250 g keitettyjä kikherneitä (voi käyttää purkkikikherneitäkin)
2 munaa
1 iso sipuli
1 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl kastanjajauhoa
2 rkl sweet chilli sauce (thaikastiketta)
1 oksa silputtua timjamia

Lisäksi on valmistettu uunissa kermassa haudutettuja kasviksia. Romaine salaattia, kurpitsapikkelsiä. maustekurkkua ja suppilovahverohilloketta.

Uuni 225 asteeseen.

Aloita sipulista, kuori silppua ja kuullota pannussa, jätä hautumaan ja jatka kasvisten kimpussa. Kuori ja pilko.Oljyä vuoka ja paloittele siihen juurekset, erilaisia siemeniä voit lisätä joukkoon halutessasi. Kaada 2 dl kermaa vuokaan ja pari lusikallista hunajaa. Koko hoito uuniin ja salaatin tekoon.

Tein ihan yksinkertaisen salaatin romainen lehdistä, paprikasta ja kirsikkatomaateista. Tuon suppilovahverohillokkeen voi myös sekoittaa salaattiin kastikkeeksi.

Kaada kikherneet kulhoon ja lisää kananmunat ja muut ainekset, muista sipulit pannulta. Kastanjajauhoja voi käyttää tarpeen mukaan. Pihvitaikinan pitäisi olla sopivan tukevaa, että pysyy pannulla mallissaan. Kuumennetaan pannu uudelleen ja lisätään reilusti voita. Nostellaan pihvitaikinaa lusikalla pannulle ja paistetaan molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Paistoin miedohkolla lämmöllä n. 10 min kummaltakin puolelta. Kypsyyttä voi kokeilla nostamalla koepihvi lautaselle. Näin meillä hävisi tuulensuojaan ensimmäinen pihvi, olihan tuo testattava. ;-)

6 kommenttia: