Leivoin viljattomia sämpylöitä aamulla uintimatkan jälkeen.
Viljattomat sämpylät:
4 kananmunaa
4 dl juustoraastetta
1 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä tai soijajauhoa
2 tl leivinjauhetta
quinoajauhoja
psylliumia n. teelusikallinen (löytyy esim. S-marketista)
Jauhoja siis yhteensä n. 4 dl. Vaihtoehtoina voi käyttää esim. maissijauho, soijajauho, pähkinäjauho tai quinoajauho. Saa eri makuisia sämpylöitä, kun vaihtelee näitä jauhoja ja pähkinöitä. Olen laittanut lisäksi rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä leikattuina pieniksi paloiksi n. desilitran, silloin siitä tulee hyvää iltapäiväteen kanssa nautittavaa "pullaa". Päälle ripotellaan siemeniä.
Jauhoja siis yhteensä n. 4 dl. Vaihtoehtoina voi käyttää esim. maissijauho, soijajauho, pähkinäjauho tai quinoajauho. Saa eri makuisia sämpylöitä, kun vaihtelee näitä jauhoja ja pähkinöitä. Olen laittanut lisäksi rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä leikattuina pieniksi paloiksi n. desilitran, silloin siitä tulee hyvää iltapäiväteen kanssa nautittavaa "pullaa". Päälle ripotellaan siemeniä.
Laita uuni kuumenemaan ensimmäiseksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää quinoajauhoja sen verran että taikinasta tulee tarpeeksi tiivis. Taikinaa ei kuitenkaan kannata tehdä liian tiiviiksi, kokeilemalla sekin selviää. Nostele sämpylät lusikalla pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa n. 15 min. Vähän niitä sämpylöitä voi tarvittaessa lusikalla muotoilla. Kuvassa olevista tekeleistä tuli vähän räjähtäneen näköisiä, mutta hyvältä maistuivat.
Tämän sämpyläreseptin olen kehitellyt täältä löytämästäni ohjeesta.