.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Papupata pankolla kiehuu.


Ohje:

1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
10 cm:n pätkä purjosipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 vajaa paketti pekonia (osa paketista meni jo aamulla pannulle)
paprikaa, keltaista ja punaista
pala kesäkurpitsaa
puolikas chilipaprikaa
1 purkki ruskeita papuja

Lisätään kuumennetulle padalle öljy, chilipaprika ja sipulit pilkottuna. Kuullotetaan sipulit raukeiksi. Leikataan pekoni haarukkapaloiksi ja tehdään niille tilaa padan pohjalle, pyöritellään hetken, että saadaan rasva irtoamaan ja pekoni saa hieman väriäkin. Lisätään kasvikset, minulla nyt sattui olemaan kotona näitä kolmea. Mielikuvitusta vaan kauhan heiluttajille.

Mitään lientä ei tarvinnut lisätä, kun väijyin koko ajan vieressä valmiina sekoittamaan. Kasviksista irtosi tarpeeksi nestettä. Jos nyt kuitenkin puhelin olisi soinut tai kissa pyrkinyt sisään, niin pataan olisi kannattanut lisätä tilkka vettä tai kasvislientä.

Kasvisten ollessa melkein kypsiä lisätään tölkillinen papuja.

Lisukkeena on salaattia, haudutettua pinaattia ja hapankaalia. Nyt on hyvä syödä hapankaalia, että saadaan maitohappobakteereja vatsaamme, ne auttavat pysymään terveenä.


Smoothiessa on suunnilleen samat ainekset kuin täälläkin, lisäsin kuitenkin yhden veitsenkärjellisen spirulinaa. Kuulin viime viikolla, että avaruusmiehillekin laitetaan spiruliinasta ruokaa. Tuolla kun aina kylillä lentelee, niin kuulee kaikenlaista.

Katos vaan, vasta nyt huomasin, että joku pikkuotus oli jo pihalla maistanut pari makupalaa viininlehtisalaatin reunasta. ;-)

Tämä on helppo ja nopea ruoka, aikaa tuhraantuu enemmän, jos keittää itse pavut. Ruoka sopii myös karppaajille.

Suolaa ei tarvitse lisäillä, pekoni ja pavut ovat jo suolaisia valmiiksi.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

  1. Voi kun olis hyvää jälleen tarjolla. Kiitos myös kauniista kattauksesta.

    VastaaPoista
  2. Minttuli,
    hyvää oli, olisi niin tehnyt mieli lähteä vielä santsikierroksellekin, mutta en halua lähteä taas "painonnosto" linjalle. Hih.

    VastaaPoista
  3. Nami! Itselleni laittaisin tuota ilman tuota pekonia,mutta muuten ihana ohje:)Kaunis annos ja smoothiessasi on tosi nätti vihreä väri!

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    tuon pekonin tilalle sopisi hyvin tofu.

    VastaaPoista
  5. Ihan tuli mieleen loru: Pippilän pappilan apupapin papupata jne...jo tuosta otsikostasi.
    Herkullinen pata, maistuis varmaan meilläkin. Kits ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. anja,
    tämä on ihan omasta päästä kehitetty, otetaan mitä on, periaatteella.
    Maistui niin hyvälle, että tehdään varmaan toistekin.

    VastaaPoista