.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 29. marraskuuta 2011

Piparit G-aineksista.

.

Yritin kehitellä piparireseptiä gluteenittomista aineksista. Näistä ei tullut kovinkaan kauniita, mutta hyvältä maistuivat.

150 g voita
1 dl intiaanisokeria
1 dl kastanjajauhoja
4 dl mantelijauhoja
3 rkl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl psyllium husks

Uuni 200 astetta

Pehmeään voihin sekoitetaan intiaanisokeri, lisätään kaikki jauheet ja lopuksi taikina pehmennetään kermalla. Jos taikina vaikuttaa liian pehmeältä leivottavaksi pötkyläksi, niin lisätään vähän mantelijauhoja.

Leivotaan taikinasta pötkylä, josta piparit leikataan. Yritin ensin leikata veitsellä, mutta se ei ollut hyvä idea. Muistin sitten kyläkauppiaan vanhan hiivanleikkuukonstin. Lankarulla esille ja taikinapötkylä viipaleiksi ja leivinpaperinpäälle pellille. Koristeeksi vähän sesaminsiemenrouhetta. Meidän uunissa piparit kypsyivät 10 min:ssa. Piparit ovat hauraita, varsinkin kuumana, kannattaa antaa jäähtyä hieman pellillä ennen ritilälle siirtoa

Jouluksi yritän kehitellä vielä vähän jouluisemman version. Tämä oli vasta ensimmäinen prototyyppikokeilu.

4 kommenttia:

  1. Kuulostavat hyviltä.Kastanjajauhot ovat ihan uusi juttu minulle,mutta sen kai voisi korvata jollain muulla.Viime vuonna tein kuivurissa raakapipareita joissa ei myöskään ollut gluteenia ja hyviä olivat.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    kastanjajauhon voi korvata esim. mantelijauheella, piparit tulevat silloin vähän vaaleampia. Kokemusta ei vielä ole, mutta näin kävi siemensämpylöilleni.

    Tällaisen keksivinkin sain pojalta, joka myi minulle kastanjajauhot Hakaniemen hallissa.

    VastaaPoista
  3. Tosi onnistuneitahan nämä ovat. Harmittaa kun en muistanutkaan ostaa tuolta Teneriffalta gofiota, se on paahdettua, kypsää maissijauhoa..Monikäyttöistä se on.

    VastaaPoista
  4. Minttuli,
    maissijauhoja olen käyttänyt, mutta gofiosta en ole kuullutkaan.
    Yllättävän paljon noita viljankorvikkeita löytyy kyselemällä asiantuntijoilta.

    VastaaPoista