.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 29. marraskuuta 2011

Puolukkatorttu









Uuni 175 astetta.

Voitele kohopohjainen vuoka hyvin ja leivitä seesaminsiemenrouheella, että torttupohja irtoaisi kypsänä ehjänä kumotessasi sen isolle lautaselle. Vuoan halkaisija on 28 cm.

Pohja-ainekset:

100 g voita
1dl intiaanisokeria
2 munaa
1 dl punajuurisosetta
100 g soijajauhoja
0, 5 dl Maizenaa
1 tl leivinjauh.
1 tl vaniljasok.
1 tl psylliumia


Sekoita voi ja intiaanisokeri, lisää munat ja punajuurisose. Sekoita jauheet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada leivitettyyn vuokaan ja laita uuniin n. puoleksi tunniksi. Kumoa pohja lautaselle jäähtymään ja valmista vaniljakreemi.

Teflonkattilaan mitataan;

2,5 dl maitoa tai kermaa
0,5 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista (valkuaiset kannattaa paistaa pannulla tai lisätä sämpylätaikinaan)
1 rkl Maizenaa
1 tl vaniljasok.


Kaikki ainekset mitataan kattilaan ja nostetaan kattila levylle, sekoitetaan kokoajan kunnes seos sakenee.

Tällävälin torttupohja onkin jäähtynyt senverran, että kreemin voi kaataa tortun syvennykseen.

Päälle laitoin 3 dl pakastettuja puolukoita jäisinä.

Torttu voisi olla valmis näinkin, mutta keitin marjojen pinnalle vielä hyytelösokerista kiillettä. Hyytelön keitto-ohje on paketin päällä.

Osan sokerista korvasin taas Stevialla.

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä ja jouluiselta. Oletko itse kehitellyt ohjeen, kiinnostavaa tuo punajuurisoseen käyttö taikinapohjassa. Kiitos vinkistä, sitä voinee soveltaa aika moneen muuhunkin.

    VastaaPoista
  2. Minttuli,
    itse näitä ohjeita täällä kehittelen, sellaisista tarvikkeista mitä kulloinkin sattuu olemaan käsillä. Arvelin tuon punajuuren antavan väriä taikinaan ja sopivan hyvin puolukan makuun.
    Jauhojen korvike tuo punakuuri tässsä on.

    VastaaPoista
  3. Hurjan herkullisen näköinen ja kaunis torttu! Tuo oli takuulla herkullista!

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    hyvää on ja aikaisemmin en ole tätä tehnyt. Ohjetta kehittelin siinä kauhaa heilutellessani.

    VastaaPoista
  5. Mahtava sivusto sinulla, kiitos tästä! Eksyin tänne erään ystäväni sivujen kautta ja koukkuun jäin. Mietin van löytyyköhän noita erikoisaineita täältä Englannista, missä asun ja opiskelen... Ravitsemusalaa opiskelevana lähdenkin hetimmiten tutkimaan erikoiskauppojen tarjontaa =) Viimeinkin vaihtelua brittiläiseen ruokaan!(Lisätietoa halutessasi, lue blogiani jossa kritisoin englantilaista ruokaa niin että näppäimistö helisee :D)

    VastaaPoista
  6. Maama,
    tervetuloa lukijaksi.
    Uskoisin, että löydät näitä ruoka-aineita Englannista.
    Osan näistä jauhoista ostan luontaistuotekaupoista, mutta suurimman osan olen löytänyt tavallisesta marketista.
    Käyn tutustumassa blogiisi.

    VastaaPoista