.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Adukipapupihvit


3 dl keitettyjä adukipapuja
1 peruna tai pieni bataatti
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kookosöljyä
2 rkl ketsuppia tai tomaattipyreetä
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 dl amaranttihiutaleita
1 dl luomusoijarouhetta  (keitettynä )
2 rkl maizenaa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl korianterijauhetta
2 tl cayennepippuria  (jauhettua )
( 1 tl suolaa )
1 kananmuna
voita tai öljyä paistamiseen

Keitän isolla kattilalla papuja ja soijarouhetta reilut erät ja pakastan, on mukava tarvittaessa sulatella pienissä erissä pihvitaikinaan. Näihin pihveihin voi tietenkin käyttää tölkkipapujakin.

Kuoritaan sipulit ja peruna, raastetaan hienoksi. Raaste ja muut ainekset sekoitetaan kulhossa kauhalla tai käsin. Papuja voi vielä vähän muusata jos haluaa tasaista pihvimassaa. Meillä tykätään vähän rouheammasta seoksesta.  Suosittelen paistamaan koepullan, jos seos halutaan kiinteämmäksi niin  ruokalusikallinen  psylliumia auttaa asiaa.

Olen paistanut pihvit lettupannulla, keski lämmöllä silloin sipulit ja perunakin ehtivät kypsyä. Pihvejä kannattaa välillä vähän käännellä.

Muusina bataatti-kukkakaali.

1 bataatti
1/2 kukkakaalia

Keitetään ja soseutetaan, maustetaan suolalla ja voinokareella.  Muusiin voisi lisätä vähän kermaakin, mutta tällä kerralla jätin sen pois.  Keitinveden otan aina talteen. Tarvittaessa sillä voi keventää sosetta tai laittaa jääkaappiin huomisen kasviserän keitinvedeksi. Siellähän ne mineraalit sun muut makuaineet ovat veteen liuenneina.

Kastike:

2 dl kermaviiliä
2 rkl  vahvaa sinappia
1 dl ruohosipulisilppua



2 kommenttia: