.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Uuniomenat


Tänä keväänä pihlajissa oli runsaasti kukkia, se mahdollisti runsaan omenasadon säilymisen puhtaana toukista. Omenasta on nyt tehty hilloa ja kuivattu ohuina lohkoina, piirakkaa on paistettu monta kertaa, vielä on vuorossa tuoremehuasemalla käynti.

Tässä vanha hyvä omenajälkiruoka, 12 annosta.

12 isoa omenaa
2 rkl kookosöljyä
2 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
2 rkl jauhettua kanelia

Poistetaan omenien siemenkota perunankuorimaveitsellä tai omenaporalla. Voidellaan vuoka kookosöljyllä. Asetellaan omenat reikäpuoli ylöspäin ja täytetään aukko fariinisokerilla ja kanelilla. Tähän sopisi myös siirappi tai tavallinen hienosokeri, jos fariinia tai ruokosokeria ei ole saatavilla. Määrät ovat suuntaa antavia, jokainen tekee oman makunsa mukaan.

Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 30 - 40 minuuttia. Omenalaatu ratkaisee kypsymisen. Meillä oli isoja antonovkia, kypsymiseen meni melkein tunti. Kokeile tikulla.

Koko keittiö tuoksuu ihanasti omenalle ja kanelille.

Kuumat uuniomenat maistuvat taivaallisilta vaniljajäätelön kanssa. Jäähtyneitä herkkuja on nautiskeltu vaniljakastikkeen kanssa. Herkullinen soosi tulee myös uunipannulle valuneesta omenamehusta ja kookosöljystä, silloin ei muuta kastiketta tarvita.





Onni on omena. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti