.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Ruokaisa savulohirulla.


Minun savuloheni valmistui nyt ilman savua, kun hankkimani tarjouslohinöökäle oli niin iso, että siitä riitti moneen ruokaan.

Tyttäreni valmisti savulohirullaa joskus aikaisemmin. Muistin, että se maistui hyvälle. Pyysin reseptiä ja muokkasin sitä viljattomaksi. Tuotekehittelyn on vielä jatkuttava, koska rulla ei oikein hyvin pysynyt kasassa. Olisi ehkä kannattanut lisätä vähän psylliumia. Rullalle se kuitenkin lopulta taipui, kuten kuvassa näkyy.

Ohje:

3-4 dl (jauhoja) soija, manteli, quino, jauhettu kikherne ( näitä kaikkiakin voi käyttää, jos pitää yhteismäärän tuossa 3-4 dl:ssa)
6 dl maitoa
2 valkosipulinkynttä
4 kananmunaa, pientä tai 3 isoa
100 gr voita

-Sekoita jauhot ja puolet maidosta
-Vatkaa joukkoon munat, loppu maito,
puristetut valkosipulinkynnet ja sulatettu rasva
-Paista paperoidulla pellillä 200 ° noin puoli tuntia
-Jäähdytä ja kumoa leivinpaperille

Täyte:

-Noin 3 dl keitettyä quinoa
-Kylmäsavulohta
-Sipulia tai purjoa
-Tilliä
-Ripaus suolaa
-Sitruunapippuria

Kääri tiukka rulla folion sisään, kiinteytyy jääkaapissa

Lisukkeena on pannulla haudutettua punajuuriraastetta, se hautui siinä samalla pannulla, kun kuullotin sipulia raukeaksi, puolet ja puolet. Kalakastiketta, hapankaalia ja salaattia.

Lautaselta löytyy taas varmaankin viittä väriä. :-)

Tuli tuossa mieleeni vielä sallainenkin juttu, että tuon ruoan ei välttämättä tarvitse olla rullan muotoinen. Pohjalevyn voisi myös leikata neljään osaan ja rakennella siitä kerroslohiruoan. Täytettä vaan vuorotellen pohjalevyn palojen kanssa.

Tämä ruoka voisi sopia karppaajillekin. Tuhti aamupala.



Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullista ruokaa taas !Tuota psylliumia olen laittanut gluteenittomiin taikinoihin hieman reilummin,ja olen huomannut,että se pitää niitä hyvin koossa.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    tuon vahvistuksen tarvitsinkin tähän ohjeeseen, Kiitos.

    VastaaPoista