.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Sävelletyt haukipihvit


Eilisestä keitetystä kiloisesta hauesta jäi pyrstöpää tähteeksi. Poistin isommat ruodot ja säilöin kalapalat jääkaappiin. Tänään laitoin kalapalat ja lopun munakastikkeenjämän blenderiin ja jauhoin hienoksi mössöksi. Lisäsin massaan kananmunan, tilkan kermaa, reilusti tillisilppua, sitruunapippuria ja mantelijauhoa sen verran, että sain paksuhkon taikinan. Paistinpannulle vähän voita ja kalapihvit paistumaan. Maukkaita pihvejä tuli, kalanmaku tuntui mukavasti.

Hauki on edullista kalaa, eilen maksoi marketissa 4,90 € kilo, samaan hintaan vielä laittoivat kalan keittokuntoon. Hyvää palvelua, sanoisin.

Uunikasviksista oikeastaan aloitin kokkauksen. Uuni 225 asteeseen ja isoon öljyttyyn uunivuokaan pilkoin kaikkea mitä jääkaapista löytyi, lanttua, palsternakkaa, porkkanaa, parsakaalia, varsiselleriä, sipulia, valkosipulia ja yrttimausteita. Kasvisten päälle kaadoin varovaisesti vettä ja hunajaa (kasvikset eivät peittyneet liemeen), sekoittelin välillä. Kypsymiseen meni minun uunissani n. tunti.

Siinä ajassa ehtii paistaa kalapihvit ja valmistaa kastikkeen.

Kastike;

Kermaviiliä ( smetanaa tai paksua turkkilaista jogurttia )
tillisilppua
sitruunapippuria
sitruunanmehua

Lisukkeena on hölskytyskurkkuja.

Suolaa en ole maininnut ollenkaan, koska sitä kannattaa käyttää mahdollisimman vähän.
Posted by Picasa

6 kommenttia:

  1. Taas löytyi hyvä ohje täältä. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on ollut hyvä kalaonni ison kalan muodossa, niin näin siitä saa kaksi ateriaa mukavasti.

      Poista
  2. Näitä sinun ruokiasi voi paitsi silmillään syödä myös itse kokeilla. Tosin en osaa tarjolle näin herkullisesti laittaa koskaan. Nam sulle.

    VastaaPoista
  3. Olen monesti haikaillut kalapihveistä, vaan aikeeksi on jäänyt. Herkulliselta näyttävät nämä pihvisi, taidanpa kokeilla.
    Keitetystä hauesta saa niin helposti nypittyä ruotojakin pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja pienimmät ruodot voi jauhaa kalataikinaan mukaan. Uskon, että tätä kalapihvi-ideaa käytän muidenkin kalojen kanssa. Näistä tykkäsimme molemmat.

      Tämä on helppo keino saada iso kala muuntumaan ateriaksi.

      Poista