.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

lauantai 26. toukokuuta 2012

Kiinankaalipata ja grillimakkaraa



Ainekset:

400 g kiinankaalia
2-3 tomaattia
keltainen paprika
3 rkl tomaattisosetta
1 sipuli ( kuvattaessa se oli jo pannulla)
10 cm:n pätkä purjosipulia
1 kynnetön valkosipuli (tuo pieni kuvassa)
1 kuppi rusinoita
3 rkl pinjansiemeniä
nippu tuoretta minttua silputtuna
1 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
öljyä paistamiseen

Raakamakkaraa, meillä oli Chorizoa (gluteniton)

Laita ensimmäiseksi rusinat kylmään veteen turpoamaan.

Kaada pataan tilkka öljyä ja kullota siinä kaikki sipulit, älä ruskista. Lisää sitten tomaattisose pataan ja sekoita. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi kuorineen ja siemenineen ja kaada pataan. Anna hautua hiljalleen.

Lirauta paistinpannulle tilkka öljyä ja paista siinä keskilämmöllä raakamakkaroita n. 20 min., muista käännellä välillä. Makkarat voisi kypsentää myös grillissä.

Silppua kiinankaali haarukkapaloiksi, aloita tyvipäästä ja lisää ne palat ensin pataan hautumaan. Lisää pataan myös lionneet rusinat ja paprikan palaset.

Paahda pinjansiemenet pannulla.

Kun kiinankaali on kypsynyt puolikypsäksi ( al dente ), mausta pataruoka ja lisää runsaasti minttusilppua ja pinjansiemenet.







Kiinankaalia en ole pitkään aikaan ostanut, mutta nyt ostin ja huomasin sen ihan mukavaksi ruoka-aineeksi. ( VHH )

Kasvisruokailijat voivat jättää makkaran pois ja lisätä pataan vaikkapa saksanpähkinöitä.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Upeata miten sinulla riittää innostusta ja mielikuvitusta näissä viljattomissa. Ja kattauksesi on aina kerta kerralta yhtä nautittava.
    Kiinankaalista on helppo laittaa lämmintäkin ruokaa. Maistuu ehkäpä näin paremmalta kuin salaattina.
    Ptäisköhän minunkin ostaa noita "horiskon" grillimakkaroita. Uusi tuttavuus Wilhelmin sijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatalle pitää joskus laittaa makkararuokaa. Nuo horiskot ovat melko tuhtisti maustettuja, olivat ihan hyviä. Kesällä on joskus saatava makkaraa, harvoin sitä tulee ostettua talvella.

      Poista
  2. Katsoin kanssa että ompa tosiaan upeannäköinen annos! Pidän itsekin kovasti raakamakkaroista.. söin ja tein niitä italiassa viime kesänä paljon, mutta nyt on taas jäänyt. Pitäisi taas kokkailla niistä vaikkapa tällaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä Välimeren rannoilla taidetaan enemmän suosiakin näitä raakamakkaroita kuin meillä. Tämäkin, joka kuvassa on espanjalaisiottain maustettu chilillä.

      Poista