.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Punajuurisalaatti


Nyt puutarhoissamme kasvava lipstikka on parhaimmillaan, sitä kannattaa käyttää monipuolisesti. Marraskuussa Herrankukkaron Perjantaireseptissä oli mainio punajuurisalaatinresepti. Olen saanut luvan lainata sitä tänne.

Syksyinen suppilovahveroresepti oli myös Herrankukkaron Perjantaireseptistä lainattu, muistatte varmaankin.

Klikkaa tästä alta.
Vaakahuoneen punajuurisalaatti

Linkki"Keitä punajuuret kypsiksi tai puolikypsiksi. Älä kuori niitä, ettei väriaine poistu keitinveteen. Kuori vasta kypsänä. Paloittele lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää esim kiloon punajuuria ½ rkl lipstikkasilppua. Lipstikka on vanha Suomessa pihoillakin kasvava mauste. Tuoreena tai kuivattuna. Tai kuminaa. Lisää kermaviiliä niin paljon, että sekoitettaessa punajuuret muuttuvat vaalean punaisiksi. Sopii sellaisenaan nautittavaksi tai lisukkeena muihin pääruokiin. "

Tuon lipstikkamäärän voi tuplata nyt tuoreesta yrtistä silputtuna, tietenkin oman maun mukaan. Kumina on myös tähän sopiva mauste, molempia laitoin tämän päivän salaattiini.

Punajuuren ystävät voivat tätä salaattia syödä oikein reippaasti, koska tässä ei ole ollenkaan etikkaa. Sopii hyvin lounassalaatiksikin.

Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Lipstikkaa pitää kyllä kokeilla;luulen etten ole sitä maistanut.Hyvältä näyttää tuo punajuurisalaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän tästä punajuurisalaatista, koska siinä ei ole etikkaa. Vahva etikan maku ei vaan ole minun suuni mukaista.

      Poista