.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 12. heinäkuuta 2012

Munakasrulla lounaaksi.




2 kananmunaa
2 rkl vettä tai kermaa
4 tomaattisardiinia
2 palaa aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl juustoraastetta
ruohosipulia
ripaus suolaa ja pippuria
voita pannulle

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Kuumenna pannulla voi, kaada munaseos paistumaan ja vähennä levyn lämpöä.
Lisää sardiinit, aurinkokuivatut tomaatit, ruohosipuli ja viimeksi juustoraaste munakkaan toiseen reunaan. Kääri rullalle. Tämän voi tietenkin kääntää myös perinteisen munakkaan tavoin kaksinkerroin, yhtä hyvää on. Huomioi suolan määrä, munakasrullan täytteissä on jo suolaa valmiina. Omaan rullaani en lisännyt suolaa ollenkaan.

Lisukkeena on juustokuminalla maustettua hapankaalia ja salaattia.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Hyvä ohje ja nopea valmistaa! Ja taas niin kaunis kattaus sinulla.
    Olen tehnyt munakaskäärylettä myös uunissa kuuden munan annoksen ja täytteeksi yleensä sienimuhennosta. Siitä riittää useammallekin ruokailijalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munasta on moneksi. Tämä pannulla tehty on suosikkini nopeutensa ansiosta. Olen tehnyt myös uunissa. Tuo sienimuhennos onkin kohta ajankohtainen. Täytteitä voi muutella vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy.

      Poista
  2. Sardiineja pitää kokeilla munakkaaseen. Lueskelin maukkaita ruokaohjeitasi. Sain hyviä vinkkejä, kiitos.
    Onko sinulla vinkkiä viljattomaan leipään tai sämpylöihin. Vai onko sellaista ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sardiinit ovat mukavia "hätävaroja", niitä voi aina olla kaapissa rasiallinen sellaisiin hetkiin, jos mitään tuoretta kalaa ei ole jääkaapissa.

      Viljattomiin sämpylöihin on perusohje täällä blogissa "leipominen" osastossa. Tuota ohjetta tehdessäni en vielä tuntenut kastanjajauhoja, nykyään käytän niitä yhtenä ainesosana. Viljattoman näkkileivän ohje löytyy myös samasta leipomusten ryhmästä.

      Poista