.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mango - "horisko" risotto




Tätä otsikkoa tuskin löytyisi hakukoneelta. :-)

Tuo "horisko" on Chorizo raakamakkaraa.

Lähikaupasta löytyi mangoja euron kilohintaan, toki niitä oli ostettava.

Risoton ainekset kahdelle:

Pannulle öljyä

1 iso sipuli
1 kynnetön valkosipuli
2 chorizo makkaraa
1,5 dl pitkäjyväriisiä
4 dl kasvislientä
1 paprika
1 kupillinen katkarapuja (otin pakastimesta)
1 kupillinen lohikuutioita (lohifileestä n. 3 cm:n levyinen pala)
1 kupillinen mustapapuja (purkista)
2 kevätsipulia
3 rkl ruohosipulisilppua
1 mango

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy isossa kannellisessa pannussa tai padassa, lisää sipulisilput ja pilkotut horiskot. Kääntele niitä pannulla muutama minuutti. Lisää riisit ja sekoita muutama pyöräytys. Lisää kiehuva kasvisliemi ja pilko mukaan vielä paprika. Vähennä lämpöä reilusti ja laita kansi pannun päälle. Anna hautua n. 15 min. Sinä aikana makkara, riisi ja sipulit kypsyvät. Tarkkaile kasvisliemen määrää, lisää kuumaa vettä, jos ruoka näyttää liian kuivalta.
Lisää seuraavaksi lohikuutiot, mustapavut ja katkaravut. Anna hautua kannen alla n. 2 minuuttia. Varo etteivät katkaravut sitkisty, ne kypsyvät parissa minuutissa. Kuori mango ja pilko kuutioiksi, sekoita pannulle. Viimeiseksi lisätään ruoho- ja kevätsipuli.

Lisukkeena salaattia, sitruunamehu voisi vielä piristää makua, varsinkin, jos kalaa ja katkarapuja on mukana runsaasti. Nuo minun merkitsemäni määrät ovat vähän sellaisia viitteellisiä. Chorizo makkarat ovat melko tulisia, en lisännyt mausteita, suola tuli kasvisliemestä.

Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Nam, "horisko" on suosikkini!
    PS: Minulla on sinulle jotain!

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Sinulla on aina tosi ihania ohjeita ja kauniita kuvia annoksista täällä :)

    VastaaPoista