.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 20. elokuuta 2012

Ternimaitojuusto




Matkatessamme vanhaa Lahden tietä kohti mökkisaarta, poikkesimme tilakaupassa Mäntsälässä.

Osuimme paikalle oikeaan aikaan, myyntiin oli tullut ternimaitoa.

Kotona valmistin uunissa ihanan juuston.


1 l ternimaitoa
0,5 tl suolaa

pinnalle ripaus kanelia



Tilakauppoihin myyntiin tuleva maito on jo valmiiksi "ohennettu" vuokaan sopivaksi.

Voitelin vuoan ja kaadoin suolalla maustetun maidon vuokaan. Nostin vuoan 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Lämpimänä juusto on parasta. Vähän kanelia voi ripotella pinnalle. Kuvassa näkyvät viinimarjat ovat oikeastaan vain rekvisiittana mukana. Ne kannattaa syödä ensin pois ja nauttia sen jälkeen juuston miellyttävästä miedosta mausta ihan sellaisenaan.


Terveiset sinne Tiiranpesään, tervetuloa lukijaksi, Mari.
Posted by Picasa

12 kommenttia:

  1. Herkkua nykypäivänä, kun se on sitä harvinaista. Meillä joskus saadaan tutulta maidontuottajalta.
    Ihana esillepano ♥

    VastaaPoista
  2. Upea blogi. Tätä seuraan kyllä jatkossa. Tosi kivoja reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jenni. Tervetuloa uudelleen, olen iloinen kommentistasi.

      Poista
  3. Kuulostaapa hyvältä ;en ole koskaan maistanut!

    VastaaPoista
  4. Äh, muistui mieleen, että mullahan on 7,5 dl täyttä ternimaitoa pakkasessa. Taisi mennä juustonvalmistukseksi. Tuo juusto näyttää niin hyvälle. En muista koska olen viimeksi syönyt varmaan yli 30vuotta sitten :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisen päivän juustomaitoon kannattaa lisätä tavallista maitoa, muutoin juustoa on vaikea irrottaa vuoasta.

      Poista
  5. Tätäkin täytyy kokeilla. Muistan miten lapsena saimme aina itsetehtyä ternimaitojuustoa, sellaista vähän tutisevaa. Ai juku se oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kyllä tämä onkin hyvää. Samalta maistuu kuin lapsenakin.

      Poista