.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Sienisalaatti rouskuista.




Eilisellä metsäretkellä löytyi muutamia rouskuja.

Näistä riitti mukavasti salaatti kahdelle.

Pieni rasiallinen ryöpättyjä rouskuja
1 punasipuli
1 dl kermaviiliä
1 dl kuohukermaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl mustapippuria
suolaa
ruohosipulia

Sienet ja sipuli silputaan pieneksi. Yleiskonettakin voisi tähän käyttää, mutta nyt pilkoin ainekset leikkuulaudalla terävällä veitsellä. En halua liian pientä hakkelusta, sienien palat saa tuntua suussa.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, yhdistä se ja kermaviili sieni-sipuliseokseen. Lisää mausteet, maistele välillä, mutta malta mielesi, että pöytäänkin jää jotain vietävää.


Rasia on kooltaan jotain 5 dl suunnilleen.


Karvarouskuja, kangasrouskuja ja haaparousku. Leppärouskukin olisi kelvannut, mutta eipä vaan löytynyt.



Hyvä tuntomerkki rouskuille on tuo maitomainen neste, jota tulee esiin sienen "haavoista".
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Kauniita rouskuja, niitä on tänä syksynä yllättävän vähän. Tosin meillä jo tarpeeksi talvenkin varalle. (täällä on rouskuille sopivat kasvualustat) Sienisalaattisi on makoisa ja kaunis. Itse käytän smetanaa tai tuorejuustoa kerman lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niukalti oli rouskuja metsässä, ehkä niitä vielä tulee, jos ei tule pakkasia liian aikaisin.
      Smetanaa olen myös kokeillut, mutta tuorejuustoa en ole huomannut käyttää. Seuraavaan salaattiin kokeilen tuorejuustoa.

      Poista
  2. Sienisalaatti on niin hyvää,ja takuulla vielä parempaa,kun on itse poimitut sienet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on ja lisäksi tulee vielä se löytämisen riemu.

      Poista