.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Lenkkimakkaraa ja kanttarelleja



Huushollin miespuolinen jäsen on kaivannut jotain makkararuokaa. Toiveensa toteutui, kun löysimme gluteenitonta lenkkimakkaraa.

1 makkaralenkki (gluteeniton )
1 sipuli
2 dl pakastettuja kanttarelleja  ( kiitos, Anja )
1 pieni purjo
2 isoa lehteä lehtikaalia
1 rkl rakuunaa
1 tl valkopippuria
0,5 chilipaprikaa
1 tomaatti
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä

Uuni 225 astetta.

Kuullotetaan pannulla sipulit, chili ja sulatetut kanttarellit. Maustetaan rakuunalla ja valkopippurilla. Nostetaan seos öljytyn uunivuoan keskelle odottamaan.  Esikypsennetään silputtu lehtikaali pannulla tilkkasessa vettä ja öljyä, sekoitellaan.

Kuoritaam makkara ja tehdään poikittaisia viiltoja makkaran pintaan. Siirretään vuokaan. Lisätään esikypsennetty lehtikaali ja pilkottu tomaatti . Kuorrutetaan juustoraasteella.

Nostetaan vuoka lämmitettyyn uuniin n. 15 min:ksi

Lisukkeena salaattia ja hapankaalia, miehelle myös keitettyä perunaa.
 


Makkaralle sopivan nopean kastikkeen saa,

1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sinappia
2 rkl kaprista

Kyllä maistui makkara näin maanantain arkiruokana pitkästä aikaa makoisalta. Olen luullut, että lenkkimakkaroissa on paljon jauhoja, mutta näin ei ollutkaan. ( HK:n A-luokan gluteeniton lenkki )
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, juuri viikonloppuna kaipasin uudenlaista makkararuokaa. :) Siis menee listalle heti huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos tykkäsit. Noita kasviksiahan voi laittaa oman makunsa mukaan. Tarvittaessa voi laittaa vuoan pohjalle vähän nestettä, ruokakermaa tai kasvislientä.

      Poista