.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 22. tammikuuta 2015

Gluteeniton unelma, kirpeyttä pihlajanmarjoista.



Torttu:
 4 kananmunaa
1 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteet:
2,5 dl omena -pihlajanmarjasosetta

50 g voita
1 dl tomusokeria

2 arkkia leivinpaperia, toinen uunipannulle ja toinen työpöydälle.

Uuni kuumenemaan  225 asteeseen.

Huoneenlämpöiset munat vatkataan vaahdoksi. Lisätään siivilän läpi keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Jätä vähän sokeria työpöydälle levitetylle paperille.
Taikinaseos kaadetaan  leivinpaperille uunipannulla.  Tarvittaessa taikinaseosta tasoitetaan lastalla.  Paistetaan uunissa keskitasolla n. 8 - 10 min.

Tämän ohjeen ainekset riittävät 50 senttisen hellan uunipannulle.  Minun torttulevystäni tuli melko matala kun en muistanut, että meillä on nyt isompi uuni.  Olisi pitänyt rikkoa viisi munaa ja siivilöidä mukaan 1,5 dl perunajauhoja.  No, ensi kerralla muistan.

Paistunut torttulevy keikautetaan sokeroidulle leivinpaperille ja annetaan hieman jäähtyä. Levitetään tortulle omena- pihlajanmarjasose ja voi- tomusokerikreemi.  Tämä torttu on melko makea, mutta sitä onkin tarkoitus ottaa vain yksi pala iltapäiväkahvin/teen kanssa.  Tomusokerin voi korvata steviallakin, jos pelkää kaloreita.

Tuo pihlajanmarja antaa mukavaa kirpeyttä ja raikkautta omenasoseeseen. Viime syksynä oli taas niin paljon pihlajissa marjoja, että pakkohan niitä oli kerätä, ainakin vähän.



Tämän tortun voi myös pakastaa, leikkasin valmiit palat, jotka voi sulattaa tarpeen mukaan ja koristella miten haluaa.  Tässä eilisen ja tämänpäivän pienet makeat.  Katsotaan miltä huomiset näyttävät.    :-)

10 kommenttia:

  1. Voi miten mukava blogi sinulla täällä! Itse olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla kesästä asti ja kaikki on vielä opettelua. Uusi ohjeita ja juttuja kaipaan ja täältähän niitä löytyy :)
    Iloa iltaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan, Piupau ♥

      Minulla tulee maaliskuussa neljä vuotta ilman neljää viljaa, hyvin on mennyt.

      Poista
  2. Hyvän näköinen torttu ja sopii monille.
    Mukavaa talven jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Herkullinen torttu. Tuo täyte on varmaan hyväää. Tätä pitää kokeilla. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy kokeilla, kiitos reseptistä.

    Aloitin ruokaremontin 1.1.2015, jolloin jätin lähes kokonaan pois hiilihydraatit, makean kokonaan ja kaikki makeat jugurtit, ne korvaan rahkalla ja luonnonjugurtilla. Syön kotiruokaa, salaatteja, kasviksia ja pakastimesta marjoja. Annoksia olen tietoisesti pienentänyt.

    Tulos: nivelrikkokivut ja turvotukset poissa, olen energinen ja voin hyvin. Paino on laskenut yli viisi kiloa. En tiedä, mihin uskoa, mutta ruoalla on merkitystä! Kiitos Unelma, sinä olet kertonut näistä asioista ja Antti Heikkilän kirjoista. Niitä uskon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa mukava lukea kuulumisiasi. Kolmen kokeiluviikon jälkeen minullekin selvisi, että viljat eivät minulle sovi.

      Hyvää jatkoa sinulle viljattomalla linjalla. ♥

      Poista
  5. Nam, miten herkulta näyttää ja varmasti myös maistuu!!!

    VastaaPoista