.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

maanantai 5. lokakuuta 2015

Maa-artisokkaa pannulla paahtaen.


1 l maa-artisokan mukuloita
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl basilikaa
1 rkl paprikajauhetta
1 oksa tuoretta rakunaa ( lisätään kypsien viipaleiden päälle )
pippuria myllystä
ripaus suolaa

Maa-artisokat pestään huolellisesti ja rapsutetaan mahdolliset huonot kohdat pois. Tänään luin HS.tiede sivulta, että kotimaisia juureksia ei tarvitse kuoria. täältä 
Jokainen maa-artisokkaa kuorinut ottaa tuollaisen tiedon ilolla vastaan. En siis kuorinut, vaan leikkasin artisokat viipaleiksi, pienet mukulat laitoin pannulle sellaisenaan.

Lorautin keraamiselle pannulle öljyä ja odotin hetken pannun lämpenemistä. Lisäsin mausteet ja maa-artisokkasuikaleet. Suikaleet kypsyvät nopeasti, mutta kannattaa kuitenkin varovasti sekoitella viipaleita, että mausteet tarttuvat tasaisesti ja kaikki palat kypsyvät palamatta pohjaan. Jos palat kuitenkin näyttävät tarttuvan pannuun eikä halua runsaasti öljyä käyttää, niin pieni tilkka kuumaa vettä pelastaa tilanteen. Nosta pannu levyltä "al dente-vaiheessa."

Maa-artisokka itsessään on hieno miedon makuinen, jos haluat nauttia sen omasta mausta, niin jätä mausteet pois ja lisää pannulle vain tilkka kermaa tai nokare voita.
Oli ihan pakko lisätä vielä tämä kuva, kun nuo maa-artisokan kukat ovat niin hienot.

Lautanen ja muki  Vanamo Group.

2 kommenttia:

  1. Maa-artisokka on tosi hyvää paahdettuna:) En olekaan sitä tehnyt vähään aikaan. Ja Vanamon astiat ovat niin kauniita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava lisä syksyiseen ruokapöytään. Vanamon astiat ovat myös kestäviä, voi laittaa tiskikoneeseen ja mikroon.

      Poista