.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 6. lokakuuta 2015

Sekasienipihvit


1 l ryöpättyjä rouskuja ja pannulla paistettuja kanttarelleja ja suppilovahveroita
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl valkopippuria
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
2 rkl tattarilesettä
1 kananmuna
0,5 dl kermaa tai maitoa
Voita tai öljyä paistamiseen

Raasta porkkanat,
 kuori ja silppua sipuli. Sienet kannattaa myös silputa melko pieniin palasiin, pihvit pysyvät paremmin kasassa. Yhdistetään kulhossa kaikki ainekset ja paistetaan koepihvi. Mausteita voi lisätä maun mukaan. Muotoile ohuehkoja pihvejä ja paista miedolla lämmöllä keraamisella pannulla molemmilta puolilta, kääntele välillä. Pihvit pysyvät paremmin kasassa kun malttaa vähän odotella ensimmäistä kääntämistä ja porkkanakin ehtii kypsyä. Siis hiljaa hyvä tulee.

Bataatti - maa-artisokka muusi kahdelle.

1 bataatti
5 pientä maa-artisokkaa
suolaa
1 rkl voita
tilkkanen maitoa tai kermaa

Kuori ja pilko bataatti, puhdista maa-artisokat hyvin ( älä kuori ).  Keitä juurekset ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla, lisää voi ja tarvittaessa maito.

Lisukkeena keitettyjä papuja ja salaattia.




Viime yönä oli kesän/syksyn ensimmäinen yöpakkanen. Viimeiset pavut kerättiin illalla talteen.  Kivoja nuo kirjavakuoriset pavut ja herneet, vahinko, että niiden väri katoaa keitinveteen.

Astiat:  Vanamo group

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti