.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

torstai 22. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen jälkiruoka


Kotilieden 5/2018 sivulta löytyi ohje  herkulliseen mämminkorvikkeseen, oli kokeiltava ja otettava tänne talteen helposti löydettäväksi.

Tämä ruokahan ei mikään varsinainen pääsiäisruoka ole, mutta ulkomuotonsa vuoksi sopii hyvin mämmiä kaipaavalle gluteeni-intolerantikolle.

Ohjeesta riittää hyvin neljälle, on tuhtia tavaraa.

1 tölkki ( 400 g ) kookosmaitoa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta, sokeroimatonta
1 kypsä avokado
1 ylikypsä banaani
3 taatelia ( kivet poistettuna )
1/4 tl kanelia
1/4 tl vaniljajauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori

Kaadetaan kookosmaito blenderiin. Lisätään kaikki muutkin aineet ja  pyöräytetään tasainen massa. Jaetaan tarjoilukulhoihin.

Ohjeessa oli vielä taatelikastikekin, mutta se jäi tekemättä kun ei ollut kauramaitoa kotona.

10 pehmeää kivetöntä taatelia
1 - 2 dl kauramaitoa (gluten free )
3/4 tl suolaa

Sekoitetaan juoksevaksi kastikkeeksi blenderissä.


Vinkki:
Blenderin teriin ja reunoille jäi tahmeaa jälkiruokaa, laitoin kannen kiinni ja iltapäivän marja- smoothie sai näistä jämistä mukavaa maustetta ja kannukin oli senjälkeen helppo puhdistaa.

Vinkki kakkonen, sitä mämmiä varten vatkattua kermaakin voi käyttää tämän jälkiruoan koristamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti