.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Helmipuuro

Joskus tulee sellainen aamu, että tekisi mieli puuroa. Helmipuuro on silloin hyvä vaihtoehto viljattoman ruokavalion noudattajalle.



Eilen



Tänään



Huomenna



Puuronkeitto-ohje on myös ryynipaketin takana, tein kuitenkin pienen muutoksen.

2 dl vettä
6 dl maitoa
2 dl Helmi-perunasuurimoita
0,5 tl suolaa
1 rkl voita

Ripottele kiehuvaan veteen ryynit. Sekoittele hiljalleen n. 4 min ja lisää kiehuva maito. Keitä vielä n. kuusi minuuttia ja sekoittele edelleenkin. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua vielä kannen alla pari minuuttia. Mausta suolalla ja voinokareella.

Kuvissa on tarjoiluehdotuksia, tuo hillo on mintturaparperia. Hillon ohje on täällä.

Tervetuloa lukijaksi Erjuska.

6 kommenttia:

  1. Helmipuuro oli lasten herkkua muutama vuosi sitten, tulipa keiteltyä useaan kertaan. Nyt en ole enää näitä perunaryynejä muistanut. Pitääpä ottaa käyttöön isommillekin. Kiitos vihjeestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohduksissa oli Helmet meilläkin, mutta nyt maistuu ihan hyvälle. Minulle mustikoiden kanssa, taata tykkäsi enemmän raparperihillosta kyytipoikana. Sopisi varmaankin maito ja kanelikin, tai vanhanaikainen voisilmä.

      Poista
  2. Unohtunut on täälläkin, just yksi päivä mietin, kun oli eilen se Ossin päivä ja se oli miehen suurta herkkua ja aina voisilmän kanssa, usein juuri Ossin päivänä sitä keitin, en kertaakaan hänen lähtönsä jälkeen. Jotenkin se kuuluin siihen elämänvaiheeseen.
    Tänä kesänä vasta söimn talkkunaakin ensikerran yksin eläessäni.
    Onko teillä yhtä ihana sää kuin meillä täällä, ihan oikeaa kesää jos kolmas päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on puolipilvistä. Tänään ei ole onneksi satanut.

      Poista
  3. Helmisuurimot olen löytänyt blogien kautta,mutten ole koskaan kokeillut.Puurosi näyttävät hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus puoli vuosisataa sitten keitin lapsille Helmivelliä, silloin laitettiin velliin reilusti voita ja sokeria pinnalle.

      Nyt en edes muista milloin olisin velliä keittänyt. :-)

      Poista