5 pientä naurista
140 g pekonin viipaleita
1 rkl yrttimaustetta
1 l juureksia
1 dl turkkilaista jogurttia
ruohosipulia
sitruunamehua
1 kourallinen porkkanan naatteja
1 rkl voita
1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
salaattiainekset, mitä kaapista löytyy.
Pekoninauriit:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori nauriit ja kiedo ne pekoniviipaleisiin. Asettele vuoan toiselle reunalle niin, että pekoninyytit eivät pääse irtoamaan. Vie vuoka uuniin. Pilko muut kasvikset haarukkapaloiksi ja kaada palat nauriskääröjen kanssa samaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle yrttimaustetta tai pihalta tuoreita yrttejä. Valuta vielä ohuet juovat ruokosokerisiirappia kasvisten päälle. Meidän uunissa nauriit kypsyivät 35 min:ssa ja pekoni oli ihanan rapsakkaa.
Paahdetut porkkanan naatit:
Naatit kannattaa paahtaa ihan viime hetkellä ennen ruokailua. Valitaan tuoreita naatteja, niistä käytetään pehmeät reunalehdet, lehtiruoti joutaa kompostiin.
Pannulle lisätään öljyä tai voita, kuumennetaan. Lisätään naatit ja soijakastike. Paahdetaan nopeasti naatit rapeiksi, varotaan polttamasta.
Jogurttikastike:
Jogurttiin lisätään sitruunamehu ja silputut ruohosipulit.
Nyt on haettava lisää nauriita, sillä tämä pitää kokeilla kanssa. Nuo porkkanan ja punajuuren naatit on vielä myös kokeilematta.
VastaaPoistaMeikäläisen ruokavaloi on keventynyt hurjasti kiitos sinun.
Olipa kiva lukea, että näistä ruokajutuista on ollut sinulle apua.
PoistaNuo naatit ovat sellaisia kivoja lisukkeita, korvaavat esim. pinaatin. Saadaan vaihtelua lautaselle.
Muistan kun ostit nauriita Loviisan torilla;D
VastaaPoistaHih, ne Loviisan nauriit onkin jo syöty aikoja sitten. Nauriit ovat hyviä näin loppukesällä.
PoistaVau mikä annos! tuli nälkä vaikka maha onkin jo täynnä :) nauris on itselle hieman haasteellinen tapaus, ehkä tuolla pekonilla saisin tehtyä ensimmäisen naurisruokani!
VastaaPoistaNauriit ovat miedon makuisia, mutta sopivasti maustaen ovat ihan mukavaa kesäruokaa.
Poista