.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

tiistai 18. syyskuuta 2012

Luumuiset pikkupossut.




Nyt alkoi ruokakomeron tyhjennysviikot. Kaappiin on kertynyt monenlaista pussia, purnukkaa, peltipurkkia ja pahvirasiaa. Kokkailut aloitetaan periaatteella "mitä kaapista löytyy". kaupasta hankitaan vain tuoretavaraa täydennykseksi. Tänään tyhjennetään luumupussi, osa kääritään possunfileen sisälle ja loput leikataan pieniki paloiksi siemensämpylätaikinaan.

300 g possun ulkofilettä, ohuita viipaleita.
Kuivattuja luumuja 3-4 kpl filettä kohti.
Tilkka öljyä paistamiseen.
Suolaa ja pippuria.

Levitin ohuet fileet paperin päälle työlaudalle ja ripottelin pinnalle mausteet. asettelin luumut riviin fileen toiseen reunaan ja rullasin tiukalle käärölle. Rullat voisi vielä sitoa kalalangalla tai silikonilangalla, jätin kuitenkin sitomatta. Hyvin pysyivät kasassa kun laitoin rullat pannulle saumapuoli alaspäin. Possurullia käännellään pannulla noin 7 - 8 min, niin saavat kauniin värin ja kypsyvät tasaisesti. Jätetään hetkeksi pannulle lepäämään kannen tai folion alle.

Lisukkeeksi paistoin toisella pannulla tuoreita tatteja ja vihreää paprikaa ( mistähän johtuukaan, että aina se vihreä paprika jää viimeiseksi vihanneslokeroon? )

Perunat on tänään korvattu haudutetuilla kyssäkaalisuikaleilla. Pieni nokare voita ja ruohosipulisilppua päälle. Kyssäkaali on ihan hyvä lisuke raastettuna raakanakin.

Salaattia ei kannata unohtaa, siihen voi leikellä mieluisiaan tuoreita aineksia. Tämän kesän kirsikkatomaatti meillä sattuikin olemaan keltainen, ihan sopivan makealta maistuu kuitenkin.

Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Syötävän hyvää ja kaunista. Kiitos vinkistä, pakasteessa on possun filettä, joten tätä teen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä maistuivat, eikä tekeminenkään hankalaa ollut.

      Poista
  2. Tyhjennysviikot pitäisi täälläkin aloittaa. Näyttää tosi herkulta, ja annos taas täynnä myös silmänruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan minkä pussukan kimppuun seuraavaksi hyökkään. :-)

      Poista