.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Lämmintä papusalaattia.



1 tölkki valkoisia papuja.
1 tölkki mustia papuja.
2 vartta varsiselleriä
1 porkkana.
1 kynnetön valkosipuli.
puolikas punaista paprikaa.
puolikas vihreää paprikaa
2 rkl öljyä
3 - 4 oksaa persiljaa.

Suikaloi porkkana, sellerinvarsi, valkosipuli ja paprikat. Freesaa niitä öljyssä pannulla puolikypsiksi, al dente.

Valuta pavut tölkeistä ja lisää ne mukaan pannulle. Kuumensin mustat pavut erikseen, kun pelkäsin niiden muuttavan koko salaatin tummaksi. Lisätään persiljasilppu viimeiseksi, muitakin yrttejä olisi mukava käyttää, mutta nyt ryytimaa on jo siirtynyt talvikauteen. Jos pitää kirpeydestä, niin lusikallinen omenaviinietikkaa voisi maistua hyvältä. Lautasellani sen korvasi hapankaali.

Salaatin päälle lurutin vähän seesaminsiementahiinia. Keltaiset kirsikkatomaatit eivät ole saaneet sisälle tuotuina kunnollista väriä.
 


Tämä kuva on otettu pannulta liesituulettimen valossa, väri hieman muuttui.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Nam, pavut ovat nam. Minäkin syön paljon papuja, koska olen tosi kranttu lihan suhteen ;)

    VastaaPoista
  2. Jostakin syystä meille kertyy kaappiin monenlaisia papuja,kuivia ja purkeissa. Purkkipavut ovat niin vaivattomia ruoanlaitossa, mutta itse keitetyt ovat selvästi maukkaampia.

    VastaaPoista